Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام محمدرضا آخوندزاده، معاون نهاد رهبری در دانشگاه قم در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، با اشاره به اینکه نماز و پرداخت فطریه مختص شخص روزه‌دار نیست، اظهار کرد: نماز عید فطر مستحب و پرداخت فطریه واجب است.
وی گفت: مستحب است افراد مبلغ زکات فطریه را در آخرین شب ماه مبارک رمضان کنار بگذارند و در روز عید فطر پرداخت کنند اما کسانی که بنا به دلایلی نتوانستند در روز عید فطر مبلغ را پرداخت کنند، در هر فرصتی می‌توانند مبلغ را بپردازند و با گذشت زمان مبلغ فطریه تغییر نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت‌الاسلام آخوندزاده با تأکید بر اینکه قضای روزه با پرداخت مبلغ جبران نمی‌شود، بیان کرد: قضای روزه چه به‌صورت عمدی و چه غیرعمدی خریدنی نیست و چنانچه فردی قضای روزه غیر عمدی داشت و در مدت یک سال نتوانست قضای آن را به‌جا آورد علاوه بر پرداخت کفاره تا موقعی که در قید حیات است، فرصت به‌جا آوردن قضای آن که به تعداد روزهایی که روزه نگرفته‌ است، را دارد.
معاون نهاد رهبری در دانشگاه قم با اشاره به اینکه کفاره روزه به دو صورت تأخیر و افطار محاسبه می‌شود، گفت: کفاره روزه به‌صورت تأخیر این است که چنانچه فردی قضای روزه‌ غیرعمد دارد علاوه بر کفاره روزه تا موقعی که از به‌جا آوردن قضای روزه ناامید نشده‌ است، فرصت دارد قضای آن را به‌جا آورد.
وی در مورد کفاره روزه به‌صورت افطار، تصریح کرد: افرادی که توان روزه گرفتن را دارند اما روزه نگرفته‌اند نیز باید به ازای هر روز دو ماه که 31 روز آن پشت سر هم است یا اطعام 60 فقیر و یا بنده‌ای را که در بند اسارت است آزاد کنند.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: کسانی که به فعل حرام روزه را افطار کرده‌ باشند باید کفاره جمع را پرداخت کنند به این معنا که هم باید به ازای هر روز 60 روز روزه، هم اطعام 60 فقیر و هم بنده‌ای را از اسارت آزاد کنند.
وی گفت: سفر در ماه مبارک رمضان حتی برای فرار از روزه کفاره ندارد و افراد تا یک سال فرصت دارند قضای آن‌را به‌جا آورند.
حجت‌الاسلام آخوندزاده با بیان اینکه افرادی که شرایط روزه را ندارند اما علاقه‌مند به گرفتن روزه هستند نیز از ثواب اخروی بهره‌مند می‌شوند، افزود: در دو زمان برای روزه‌دار شادابی و سرور است؛ یکی سرور در وقت افطار و دیگری در روز قیامت در محضر پروردگار بزرگش است.
اعظم اسدپور

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۷۱۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره برنامه سال جدید وزارت علوم در راستای جذب دانشجویان در صنعت اظهار کرد: در کنکور ۱۴۰۳ شرایطی را برای استادانی که علاقه‌مند به فعالیت در زمینه نیاز‌های جامعه هستند، اختصاص داده ایم تا خودشان به جذب مستقیم دانشجو اقدام کنند. 

وی افزود: مثلا، اگر استادی بر اساس نیاز‌های ثبت شده در سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (نان) طرح دانشجویی تعریف کند، نامش در دفترچه کنکور لحاظ می‌شود و از همان قسمت به صورت مستقیم دانشجو پذیرش می‌کند و دانشجو هم می‌داند که در خصوص چه موضوعی باید انتخاب رشته کند. 

زلفی گل تصریح کرد: مسیر دوم جذب دانشجو در صنعت مربوط به دانشجویان استعداد درخشان است؛ بر همین اساس استادانی که در راستای نیاز صنعت با صنایع قرارداد منعقد کرده یا متناسب با سامانه نان طرح نامه یا پروپوزال دانشجویی تعریف کنند از بین استعداد‌های درخشان که جزء ۲۰ درصد ورودی رشته خودشان هستند، می‌توانند مستقیم به صورت استاد محور دانشجو پذیرش کنند و دیگر نیازی به شرکت دانشجو در کنکور نیست. 

وزیر علوم ادامه داد: با انجام فعالیت‌های مذکور به تدریج بخشی از ظرفیت تحقیقاتی کشور به نیاز‌ها و مسائل کشور سوق داده می‌شود، از طرفی برای استادانی که ارتباط خوبی با صنعت دارند، مبلغ قراردادهایشان تا ۳ برابر افزایش می‌یابد، مثلا، اگر استادیار رشته انسانی حقوق ماهیانه ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کند و مبلغ قراردادی که با صنعت منعقد کرده است ۶۰ میلیون تومان است، می‌تواند به جای دریافت سالانه یک پایه تشویقی سالانه ۳ پایه تشویقی دریافت کند.

زلفی گل گفت: به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی که در راستای نیاز‌های صنایع و جامعه باشند اگر کاربردی نوشته شوند ۲ برابر پژوهانه و اگر فناور محور باشند تا ۳ برابر گرنت اختصاص تعلق می‌گیرد. مثلا، به رساله عادی دانشجوی دکتری ۲۵ میلیون تومان گرنت و به رساله کاربردی ۵۰ میلیون تومان و به رساله فناور محور ۷۵ میلیون تومان گرنت اختصاص خواهد یافت. 

وزیر علوم در پایان بیان کرد: تعداد پذیرش دانشجویان در صنایع مختلف بدون هیچ محدودیتی عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • زمان حراج جدید شمش طلا اعلام شد
  • جزئیات و زمان بیست و یکمین حراج شمش طلا اعلام شد
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها در یزد
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها
  • زمان و مبلغ پرداخت مستمری مددجویان بهزیستی توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها
  • زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد + شرایط